24 / 11 / 2023

Всичко, което трябва да знаете за термопомпите!

Всичко, което трябва да знаете за термопомпите!

Любопитни ли сте за термопомпите? Вероятно сте чували, че те са най-ефективният и екологичен начин за отопление, охлаждане и осигуряване на топла вода за вашия дом. Но ако сте нов в идеята, вероятно имате няколко ключови въпроса: „Топлинна помпа подходяща ли е за моя дом?“ „Какво включва инсталацията?“ „Само за големи къщи ли са, или работят и в апартаменти?“ Нека да го разбием и да ви помогнем да намерите идеалното решение за вашето пространство!

Независимо дали строите нов дом, ремонтирате или проучвате начини да подобрите енергийната ефективност на дома си и да спестите пари, вие сте на правилното място! Ако сте уморени от годишния стрес поради нарастващите разходи за енергия и търсите по-интелигентни, устойчиви алтернативи, това е ръководството, което сте чакали.

Събрахме всички отговори на най-честите въпроси, които задавате!

enter image description here

И така, какво точно е термопомпа?

Термопомпа въздух-вода, предназначена да замени традиционните отоплителни системи на газ или нафта, се свързва към водопроводната мрежа на дома, за да се справи ефективно с нуждите от отопление, охлаждане и битова гореща вода. Идеален както за жилищни, така и за по-големи пространства, той осигурява целогодишен комфорт — топлина през зимата, хладен въздух през лятото и топла вода, когато имате нужда от нея.

Какви са спецификациите на термопомпата, които я правят най-икономичното решение?

Термопомпата се отличава със своята изключителна ефективност при отопление и охлаждане. Тя абсорбира топлина от външния въздух – дори при ниски температури до -25°C – и я доставя във вашия дом, като използва само 1 kW електричество, за да осигури до 5 kW топлинна енергия. Този процес на пренос, а не на генериране на топлина води до значителни спестявания и е по-щадящ околната среда в сравнение с традиционните системи. През лятото термопомпата обръща този процес, изхвърляйки топлината от вашето пространство, за да го поддържа хладно. Използвайки аеротермална енергия, термопомпите са признати за възобновяем източник на енергия, което ги прави икономичен и устойчив избор за целогодишен комфорт.

Живея в апартамент. Мога ли да монтирам термопомпа?

Абсолютно можете да инсталирате термопомпа във вашия апартамент. Термопомпите Inventor са създадени с мисъл за комфорта и се отличават с компактен дизайн, който се вписва дори в най-тесните пространства. Техният новаторски дизайн гарантира, че могат да бъдат инсталирани в зони с ограничено пространство. Освен това те могат да затоплят вода до 65°C, което ги прави съвместими със съществуващите радиатори, които много апартаменти вече имат. Това ги прави универсален и практичен избор за повишаване на комфорта във вашето жилищно пространство.

Каква е цената и времето за монтаж на термопомпа?

Тъй като не са необходими изкопни работи или сондажи, както при геотермалните системи, инсталирането на термопомпа е лесно и като настройка на конвенционален климатик. Това означава по-ниски разходи за монтаж, които могат да варират в зависимост от конкретното приложение. Няма нужда от котелно помещение, място за съхранение на гориво, комин или допълнителна вентилация. Системата се предлага в комплект с всички необходими хидравлични компоненти, като циркулационна помпа, предпазни устройства и разширителен съд, което позволява бърз монтаж - често завършен само за няколко часа. enter image description here

Термопомпите имат ли нужда от поддръжка?

Подобно на климатика, термопомпата изисква годишна поддръжка, за да работи по най-добрия начин. Това включва почистване на външното тяло и, в зависимост от настройката, също и на отоплителния кръг. Редовната поддръжка помага за защитата на уреда и гарантира неговата ефективна работа, осигурявайки оптимален комфорт във вашия дом, като същевременно поддържа експлоатационните разходи възможно най-ниски.

Екологични ли са?

Термопомпите Inventor, класифицирани като A+++, използват възобновяема аеротермална енергия за производство на топлина, като избягват директното изгаряне на изкопаеми горива и значително намаляват емисиите на въглероден диоксид. Това ги прави идеален и отговорен към околната среда избор за отопление, охлаждане и топла вода във вашия дом. Когато се съчетаят с фотоволтаични системи, те постигат още по-ефективен енергиен отпечатък, което допълнително подобрява тяхната устойчивост и рентабилност.

Колко безопасни са те?

100% безопасен и захранван от електричество - няма нужда от петрол или газ, елиминирайки рисковете, свързани с горенето. Кажете сбогом на течовете, изпаренията, неприятните миризми и проблемите с доставките на гориво.

Защо е цялостно решение?

Тъй като отговаря на нуждите на всяко пространство през цялата година, предлагайки:

Подово отопление и охлаждане, Радиаторно отопление, Климатик и отопление с вентилаторни конвектори, топла вода за ежедневно ползване.

enter image description here

Защо да изберете термопомпи Inventor?
Комфортът, гъвкавостта и лесният монтаж определят термопомпите Inventor. Проектирани за енергийна ефективност, те се предлагат в разнообразие от единични и сплит модели, включително сплит системи с вграден резервоар за гореща вода. Компактният им дизайн позволява монтаж дори в най-тесните пространства. С интегрирани резервоари за гореща вода няма нужда да купувате или свързвате отделни резервоари за вода, осигурявайки съвместимост и безпроблемна работа. Елегантният дизайн подобрява естетиката на вашия дом, а монтажът е бърз и лесен — точно като инсталирането на климатик. Изпитайте безпроблемен комфорт и стил с Inventor!
Следпродажбено обслужване с надеждността на Inventor

Специализираната техническа мрежа на Inventor носи водеща в индустрията експертиза и опит, осигурявайки бързи решения на всички проблеми, които могат да възникнат. Повече от половин век Inventor доставя надеждни, енергийно ефективни климатични системи, които гарантират максимален комфорт и максимално спестяване на енергия, като ви осигуряват спокойствие на всяка стъпка.

Обмислям инсталиране на термопомпа Inventor. с кого да говоря Каква процедура трябва да следвам?

Попълнете формуляра за контакт на Inventor и ние ще ви свържем със сертифициран опитен монтажник, който ще посети дома ви, за да оцени специфичните ви нужди. Независимо дали за нов или съществуващ дом, ключът към успешната инсталация на термопомпа се крие в избора на правилния модул и дизайн за вашето пространство. Точно както при избора на правилния BTU за климатик, нашият експерт ще оцени изискванията на вашия дом и ще предостави специално предложение, за да осигури максимална ефективност и комфорт.

Подобрете енергийната ефективност на вашия дом с перфектната термопомпа Inventor за вашите нужди. Изпитайте целогодишен комфорт, по-ниски сметки за енергия и спокойствие, гарантирани от довереното представяне на Inventor и специализираната поддръжка. Спестете енергия без усилия, като същевременно създавате по-удобно жилищно пространство!